۰۹۱۳۷۵۳۸۷۵۰
    Filters
    تنظیمات
    جستجو

    آشنایی با کپسول آتش نشانی و انواع آن

    کپسول آتش نشانی مخزنیست استوانه ای شکل که با مواد مخصوصی تحت فشار پرشده و در هنگام آتش سوزی به ما کمک می کند تا آتش را مهار و از گسترش آن جلوگیری نماییم. با توجه به اینکه انواع آتش با هم متفاوت است ؛ نحوه مواجهه با آن نیز متفاوت و وابسته به ماهیت آتش می باشد. به همین جهت در طول زمان کپسول های آتش نشانی مختلفی به وجود آمده است که هر کدام از آنها برای حریق های متفاوت مناسب و قابل استفاده است.با ما همراه باشید تا با انواع کپسول آتش نشانی و کاربرد های آنها با هم آشنا شویم.

    در هنگام خرید کپسول اتش نشانی  شما به این سوال برخورد خواهید کرد که (چه نوع کپسولی را می بایست بخرم) ، مقاله زیر می تواند به شما کمک کند، تصمیم درستی را در هنگام خرید بگیرید. همینطور شما می توانید با برقراری تماس با کارشناسان آرمان فایر ؛ مشاوره رایگان گرفته و خرید خود را با خیال راحت انجام دهید. در زیر با انواع کپسول آتش نشانی و مشخصات و ماهیت هر کدام آشنا خواهید شد :

    • کپسول پودر و گاز
    • کپسول CO2
    • کپسول فوم
    • کپسول آب و گاز
    • کپسول بیوورسال

    انواع کپسول آتش نشانی از لحاظ وزن

    با توجه به مساحت محل نصب کپسول و حجم و نوع مواد قابل اشتعال موجود در محیط می توان وزن کپسول آتش نشانی را مشخص نمود. کپسول های آتش نشانی معمولاً تا وزن های 12 الی 14 کیلوگرم به صورت دستی و در وزن های بیشتر به صورت چرخدار طراحی شده اند. هرچه وزن کپسول بیشتر باشد ، سطح پوشش آن (یعنی مساحتی که خاموش کننده قادر به اطفاء حریق می باشد) نیز بیشتر است.

    طبق استاندارد ، کپسول هایی که دارای وزن کمتر از 18 کیلوگرم می باشد را در ارتفاع 1 متر و بیشتر از 18 کیلوگرم را در ارتفاع 1.5 متر نصب می کنند به طوری که سر کپسول در این ارتفاع قرار بگیرد.برای اطلاع بیشتر در خصوصاستاندارد نصب کپسول اتش نشانی این مطلب می تواند به شما کمک کند.

    معرفی اجزای کپسول آتش نشانی

    عموماً کپسول های آتشنشانی دارای قسمت های زیر است :

    • یک بدنه استوانه ای که داخل آن بسته به نوع کپسول ، پودر ، آب ، و یا گاز CO2 تحت فشار وجود دارد.
    • دسته نگهدارنده که جهت جابه جایی کپسول از آن استفاده می شود.
    • پین که به صورت یک سوزن بین اهرم و دسته قرار می گیرد و تا از پلمپ خود جدا نشود امکان خروج محتویات داخل سیلندر را نمی دهد.
    • اهرم یا ضامن که با فشار دادن آن پس از بیرون کشیدن پین باعث خروج محتویات کپسول می شود.
    • شیلنگ هدایت کننده که باعث افزایش سرعت مواد و هدایت دقیق آن به روی آتش می شود. در کپسول های CO2 به صورت شیپور مانند می باشد.

    رنگ کپسول آتش نشانی

    کپسول های آتش نشانی در گذشته معمولاً با رنگ های مختلفی نشان داده می شدند تا کاربر بتواند به طور سریع از کپسول مناسب استفاده نماید. مثلاً کپسولهای با محتوای آب به رنگ قرم ، کپسول های CO2 به رنگ سیاه ، کپسول های حاوی پودر به رنگ آبی و کپسول های بیوورسال به رنگ سبز می باشند. اما در ایران معمولا اکثر کپسول ها به رنگ قرمز بوده و تفاوت هر کدام را به صورت نواری رنگی بر روی بدنه آن مشخص می کنند.

    کاربرد انواع کپسول آتش نشانی

    در هنگام استفاده از کپسول آتش نشانی لازم است حتماً به نوع کپسول دقت کرد. زیرا کاربرد کپسول های آتش نشانی با هم متفاوت بوده و با توجه به  انواع آتش نوع کپسول مورد نیاز نیز متفاوت است. در زیر به کاربرد انواع کپسول آتش نشانی اشاره شده است :

    کپسول آتش نشانی co2

    کاربرد کپسول CO2 بیشتر در اماکن سربسته و برای حریق های الکتریکی و تجهیزات الکترونیکی استفاده می شود، زیرا هادی الکتریسیته نیست و تأثیری بر روی اینگونه وسایل باقی نمی گذارد.

    نظر خود را وارد نمایید.
    آرشیو نمونه کارها